Vergoeding via de gemeente

Tot wel 100% vergoed
Wij werken samen met verschillende gemeenten om zoveel mogelijk mantelzorgers te ondersteunen. Dit kan voor jou betekenen dat onze mantelzorgondersteuning wordt vergoed bij jou in de gemeente.

Respijtzorg: onmisbare steun voor mantelzorgers

Gemeenten vergoeden respijtzorg omdat ze begrijpen hoe belangrijk het is voor mantelzorgers. Zorgen voor een naaste kan zwaar en veeleisend zijn. Door respijtzorg aan te bieden, krijgen mantelzorgers even de kans om op adem te komen en de batterij weer op te laden. Zo kunnen ze de zorg langer volhouden.

In opdracht van verschillende gemeenten kunnen hulpen van Hups worden ingezet om mantelzorgers te ontlasten. Dit staat vaak bekend als Respijtzorg Thuis. De volgende gemeenten financieren de vervangende mantelzorg van Hups:

  • Den Bosch
  • Den Haag
  • Maasdriel
  • Utrecht

Woon je in één van deze gemeenten en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Binnen 3 werkdagen reactie

Voorwaarden

  • Respijtzorg Thuis is een tijdelijke voorziening die mantelzorgers de ruimte biedt om naar een structurele oplossing te zoeken. Het is daarom een essentiële voorwaarde dat er een zorgprofessional betrokken is bij de aanvraag en betrokken blijft gedurende de inzet van Respijtzorg Thuis.
  • De duur en omvang van deze ondersteuning zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie. De ondersteuning is maximaal 12 weken.
  • Een andere financieringsvorm van Hups is altijd voorliggend op Respijtzorg Thuis. Is dit niet mogelijk? Dan vragen wij je te onderzoeken of er andere voorzieningen in de gemeente passender zijn, bijvoorbeeld een 'normale' oppas, een (dementie)vrijwilliger, huishoudelijke hulp, BSO of de kinderopvang. Wij vragen de betrokken zorgprofessional hierbij een actieve rol in te nemen.
Vervangende mantelzorg samen afwas

Advies en maatwerk

Ben je op zoek naar fijne ondersteuning voor jezelf of dierbare? En vind je het prettig om in een persoonlijk gesprek de mogelijkheden voor jouw situatie te bespreken? Dat kan! Vraag snel een vrijblijvend adviesgesprek aan. Tijdens het gesprek nemen we de tijd voor al jouw vragen en vertellen we je alles over de vergoedingsmogelijkheden die voor jou van toepassing zijn.

Vrijblijvend en vertrouwd